پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Thu 2 May 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
گزارش ویژه یکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۱:۳۱:۱۱

تاثیر اسکناس یک دلاری در صنعت کشتیرانی

باشگاه خبری فراساحل: موسسۀ تحقیقاتی کلارکسونز لندن در آخرین گزارش خود به بررسی تاثیر اسکناس یک دلاری در صنعت کشتیرانی پرداخته است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل  و و به نقل از کلارکسونز، حجم وسیعی از تجارت کالا در جهان از طریق دریا انجام شود و در این میان کشتیرانی به عنوان عنصری کلیدی در اقتصاد جهانی معرفی ‌می‌شود تا ارتباط بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را در سرتاسر کرۀ خاکی فراهم کند. اما، آنچه در این صنعت نسبتاً کمتر به آن توجه شده است "ارزش پول" است که باید نگاهی دقیق به آن انداخت. بر اساس گزارش منتشر شده از سوی موسسۀ تحقیقاتی کلارکسونز، امروزه در جهان یک دلار مریکا پول ناچیزی است و بر اساس آخرین قیمت‌های اعلام شده با آن ‌می‌توان تنها 0.025 گرم طلا یا دو درصد از یک بشکه نفت خام را خریداری کرد.

همچنین، بر اساس آخرین قیمت گذاری آنلاینِ Walmart با یک دلار بیش از نی‌می‌از یک لیتر شیر را ن‌می‌توان خرید. از این رو، این مبلغ در قبال اقتصاد 75 تریلیاردی جهان بسیار ناچیز است. با این حال در صنعت کشتیرانی یک دلار ارزش زیادی دارد به گونه ای که جابه جایی بار بر حسب تن-مایل و تقسیم آن بر ارزش تخمینی ناوگان اهمیت یک دلار را در صنعت کشتیرانی نشان ‌می‌دهد .به بیانی دقیق تر، معادل خدمات قابل ارائه به اسکناس یک دلاری در صنعت کشتیرانی برای محصولات پتروشی‌می‌و نفت خام، تجارت گاز و کانتینر و شناورهایی که این محموله‌ها را بار ‌می‌زنند، قابل توجه است. بر این اساس و پیش بینی‌های تجاری سال 2017 میلادی، با یک دلار در "ارزش ناوگان جهانی" و از آغاز ماه ‌می‌سال جاری میلادی ‌می‌توان 110 تن-مایل را طی یک سال خریداری کرد. معامله جالب توجهی به نظر ‌می‌رسد: به ازای یک اسکناس یک دلاری یک تن کارگو در بیش از 100 مایل جابه جا ‌می‌شود

.
عامل اهمیت یک دلار در صنعت کشتیرانی چیست؟
ارزشمند بودن اسکناس یک دلاری در صرفه‌ به مقیاس از طریق جابه جایی بار در دریا طی زمان و در مسافت‌های دور ایجاد ‌می‌شود. میانگین حمل یک تن در این گستره حدودا پنج هزار و 16 مایل و میانگین سایز شناورها 58 هزار و 706 DWT است. میزان تن-مایل به ازای هر دلار در طول زمان و به موجب تغییرات حاکم بر شرایط بازار سرمایه، هزینه‌های اساسی و پیچیدگی ساخت. شناورها و بهره وریِ آنها، سرعت و سودمندی تغییر ‌می‌کند (نرخ ناوگان و رشد تجارت همیشه در یک تراز قرار ن‌می‌گیرند). در بخش‌های مختلف نیز آمار و ارقام ‌می‌تواند به طور قابل توجهی متفاوت از یکدیگر باشند.


اسکناس یک دلاری در بخش شناورهای فله بر و نفتکش سالانه و به ترتیب 154 و 101 تن-مایل تجارت را مدیریت ‌می‌کند. برای شناورهای گران قیمت و پیشرفته این رقم پایین تر است. برای شناورهای کانتینری علی رغم سرعت بالای آنها این رقم 114 تن-مایل ثبت ‌می‌شود. سایز شناورها (صرفه جویی به مقیاس در ساخت شناورها) و تراکم بار (بر حسب تن) در تعیین این امار نسبی نیز نقش دارند (که البته گسترۀ کامل باری که هر نوع شناور حمل ‌می‌کند را دربرن‌می‌گیرد(. با این حال، فارغ از تعداد دقیق و تغییراتی که بازار در طول زمان شاهد آن است، 110 تن-مایل تجارت سالانه برای یک دلار در زمانی که در بخش‌های دیگر ارزش آن به شدت افت کرده است، ارزش بسیار خوبی دارد. این موضوع توانایی کشتیرانی در حمل تقریبیِ 84 درصد از تجارت جهان بر حسب تن و نقطه اتصال برای نگه داشتن اقتصادهای جهانی شده در کنار یکدیگر را تایید ‌می‌کند.


مهم ترین نوسان در کشتیرانی این است که بازیگردان‌های آن ‌می‌تواند به ثروت خود بیافزایند یا آن را از دست دهند با این حال مشارکت اقتصادی حاصل از هر دلارِ سرمایه گذاری شده ‌می‌تواند یکی از بزرگترین معاملات در این صنعت باشد. این نمودار تن-مایلِ تخمینی تجارت به ازای یک دلار برای شناورهای فله بر، نفتکش، کانتینربر و شناورهای حمل گاز را نشان ‌می‌دهد؛ معادل 470 میلیارد دلار در 28 هزار و 300 فروند شناور

یک دلار= 154 تن مایل فله خشک
یک دلار= 101 تن مایل تانکر
یک دلار= 114 تن مایل محمولات کانتینری
یک دلار= 20 تن محمولات گازی
یک دلار= متوسط 115 تن مایل در صنعت کشتیرانی
به نظر ‌می‌رسد صنعت کشتیرانی آنقدر ارزان است که هنوز ‌می‌توان خدمت قابل ملاحظه ای با آن یک دلار خریداری کرد.



  کد خبر : 3889
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :